Статистика сайту

17 лист. 2018 р.

Мед здавна віднесений до неперевершених загально зміцнювальних і тонізуючих засобів при виснаженні,

перевтомі, нервово-психічних навантаженнях, ослабленні організму після перенесених захворювань.

Він корисний для людей будь-якого віку. Мед бджолиний квітковий, складається на 70—75 % з инвертного цукру

(суміш глюкози і фруктози). Поряд з инвертним цукром у більшості медів утримується до 5 % сахарози, декстрини.

Калорійність 100г меду дорівнює 308 к кал. Важлива складова частина меду — органічні кислоти і ферменти, фітонциди,

антибіотики й інші біологічно активні речовини. Вітаміни в меді, за винятком фолієвой кислоти, утримуються в незначних кількостях.

По вмісту мікроелементів у найбільш підходящій для організму формі мед серед продуктів харчування не має собі рівних.

Найбільша кількість мікроелементів — у полифлерних медах, у збірних квіткових, коли нектар збирається з різних квітів.

До складу меду входить близько 60 різних інгредієнтів. Регулярне споживання бджолиного меду в харчуванні сприяє

імунобіологічній активності організму і стійкості до інфекційних захворювань, підвищенню кількості еритроцитів і гемоглобіну в крові.

Дітям корисно давати мед з молоком, кефіром. Можна додавати його в киселі, компоти, фруктові пюре.

Охоче їдять діти печені яблука з медом (мед додають до готових печених яблук).

Доцільно використовувати мед з кислими по смаку соками, наприклад, лимонним або яблучним.

У кислому середовищі його протимікробна дія виявляється найбільше сильно.